Logo90

Projekt bemutatása

ÖSSZEFOGLALALÓ

ROHU 406: CROSSGROWING


Hatékony határon átnyúló együttműködés a foglalkoztatás növekedésének fejlesztéséért Aradon és Békés megyében

Effective cross-border co-operation for development of employment  growths in Arad and Bekes County

A ROHU 406 kódszámú projekt az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával és a programban résztvevő két tagállam – Románia és Magyarország – nemzeti társfinanszírozással valósul meg. Két határmenti partner, azaz a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány és az Arad Megyei Kereskedelmi, Mezőgazdasági és Iparkamara együttműködésének köszönhetően kerül megvalósításra a projekt.

A projekt átfogó célja egy olyan fejlesztés megvalósítása a határ menti lakosság számára, amely elősegíti a foglalkoztatás növekedését, a vállalkozások munkaerőpiaci igényeinek kielégítését, illetve a térségre jellemző munkaerőhiány csökkentését. Tekintettel arra, hogy a határtérségben sajátos gazdasági és munkaerőpiaci viszonyok jelentkeztek az elmúlt időszakban, már nem a munkanélküliség, hanem a befektetési területek, telephelyek hiánya és az emiatt is jelentkező munkaerőhiány vált jellemzővé. Arad megyében és Békés megyében is jelentős a vállalkozások részéről az az igény, hogy legyen egy adatbázis, amely tartalmazza az  eladó vagy bérelhető telephelyeket, ipari parkokat, befektetési zónákat, szabad területeket.

Ezért a projekt  célja, hogy naprakész tájékoztatást nyújtson egy adatbázis segítségével a befektetési területekről és a hozzájuk kapcsolódó információkról. Mindemellett, számos szakmai rendezvénynek köszönhetően a projekt révén szorosabb kapcsolatba kerülnek a munkaerőpiac szereplői.

Header elementor

Features Example

  • Home
  • Project
  • Project
Jelen weboldal tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját.

interreg-rohu.eu